İLLÜSTRATÖRLER PLATFORMU, KADIKÖY’DE ÇİZGİ TUTKUNLARI İLE BİR ARADA!
SANATSEVERLER KADIKÖY ÇİZGİ FESTİVALİ’NDE BULUŞTU: İLLÜSTRATÖRLER PLATFORMU, ETKİNLİKLERİ İLE İLGİ ODAĞI OLDU
Kadıköy Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kadıköy Çizgi Festivali, çizgi ve illüstrasyon dünyasının önemli isimlerini ve meraklılarını bir araya getirdi. Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen festival, birçok alanda atölye çalışması sunarken, sanatseverler için sanatçılarla birebir iletişim kurma fırsatı da sundu. festival, bu yıl da büyük bir ilgiyle karşılandı ve yoğun katılımla başarıyla tamamlandı.
Sanatseverlerin her yıl heyecanla beklediği festival, 3 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Festivalde İllüstratörler Platformu bu yıl da yerini aldı. Üyeleri için üretken bir buluşma noktası oluşturarak, sanatçılara hem kendi fikirlerini ifade etme hem de sanat dünyasına katkıda bulunma imkanı sundu. Sektör profesyonelleri ve sanatseverler arasında köprü kuran platform, topluluk bilinciyle hareket eden üyeleriyle birlikte standında çalışmalarına devam etti.
Birbirinden renkli ve öğretici çizim atölyeleri ile ziyaretçilerini ağırlarken, iP Academy Wacom işbirliği ile de dijital deneyim atölyeleri düzenledi.
iP Academy Atölyeleri, Her Yaştan Katılımcısıyla Yoğun İlgi Gördü
İllüstratörler Platformu Academy’nin hem çocuklar ve gençler hem de yetişkinler için organize ettiği atölyeler, her yaştan katılımcısıyla yoğun ilgi gördü.
Festivalin ilk gününde Elif Nur Öztekin’in Kaygı Çizim Atölyesi ile başlayan etkinlikler, Duygu Su Mustafaoğlu ile Çizgiler ve Çamur başlıklı iki etaptan oluşan Seramik Üzerine İllüstrasyon Atölyeleri ile devam etti. Festivalin ikinci gününde, Pınar Akıncı ile Suluboya Hayal Şehri Atölyesi, Nazikeda Kaya ile Animasyona Giriş Atölyesi, Betül İlter ile Lekelerle Yaratıcı Çizim Atölyesi düzenlenirken, kapanış gününde ise Sabriye Sofu ile Suluboya Ebeveyn Çocuk Atölyesi, Selin Türkü Birben ile Karakter Tasarım Atölyesi ve Ece Temizel ile Linol Baskı Atölyesi düzenlendi.
İllüstratörler Platformu’nun her yaşa hitap eden atölyeleri ile alanında uzman rehberlerin anlatımıyla teknik detaylar hakkında bilgi verildi. Özellikle çocuklar ve genç sanatçılar için büyük bir öğrenme fırsatı sunan atölyeler, katılımcıların interaktif ve yenilikçi bir sanat formuyla tanışmalarını sağladı.
Kurucu Başakını Nurgül Şenefe aynı zamanda Avrupa İllüstratörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir. Kurulduğu günden bugüne, illüstratörlük mesleğinin ve mesleki hakların tanımlanması, sektörde illüstratörlerin yeri ve etkisi, uluslararası arenada illüstratörlerin yeri gibi illüstrasyonu merkeze alan konularda çalıştay, panel, konferans, sempozyum ve etkinliklere katılmış ve ev sahipliği yapmıştır. Mesleki hakların yanı sıra sürdürülebilir ekonomi, mesleki uzmanlık ile girişimcilik okuryazarlığının da önemli olduğuna inanarak yola çıkan İllüstratörler Platformu, illlüstratörlerin kendi alanlarındaki uzmanlıklarını artırmalarını ve sanatlarını tüm dünyaya ulaştırmalarını sağlamak için 2022 yılında iP Academy’i kurmuştur.